19 Nisan 2013 Cuma

Almanya'da Bir Türk Lezzeti

Bugün Türkiye'de restoranlarda kırılmış fındık ile servis edilen fırında sütlaçtan canım çekti.Şimdiye kadar hiç denememiştim.Ama bugün arkadaşım ;sütlaç pişiriceğim diye söyleyince ,ben de yapayım dedim.Sütlaç yapma hevesi gelince fırında sütlaç yapayım o zaman dedim.Tarifi sizin için de yazıyorum .Tavsiye ederim.Eşleriniz için de güzel bir sürpriz olur.


Fırında Sütlaç

- 7 su bardağı yağlı süt
- 1/2 su bardağı güzel yıkanmış pirinç
- 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Bir paket vanilya ( isteğe bağlı )
- Bir çay bardağı su ( nişasta için )
- Bir çimdik tuz

Pirinçleri iki su bardağı suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.Tencere dibin de çok az su kaldığında, sütümüzü ekliyoruz.Nişastayı bir çay bardağı suda eritip karışıma ekliyoruz.Devamında tuz, toz şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.Karıştırmazsak pirinçler dibe iner, dibi tutar.Kaynadıktan sonra arada karıştırarak yedi, sekiz dakika daha kaynatıyoruz.Altını kapatıp , en son isteğe bağlı olarak vanilyamızı ekliyoruz.Isıya dayanıklı fırın kaplarımıza bölüştürüp, üstü kabuk bağlayana kadar bekletiyoruz.Üstü kabuk bağladıktan sonra , fırında üstü sırf kızarsın diye ızgara ayarını açıyoruz.(200 derecede).Aman bir yere ayrılmayın , çok kısa bir sürede kızarıyor.


Sütlacı servis etmeden bir akşam öncesi yaparsanız , çok daha güzel bir lezzet elde edersiniz..Şimdiden Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder